Soorten matrassen

De basiseigenschappen voor het perfecte matras verschilt per type persoon en per boxspring. Als u de verschillen weet van elk type matras, kunt eenvoudiger een matras uitzoeken. Een persoon besteedt een derde van zijn of haar leven in bed of boxspring. Wij willen graag dat u het perfecte matras aanschaft, want een aanschaf van een matras is niet altijd goedkoop, tenzij u gaat voor een boxspring aanbieding waarbij een matras inbegrepen is.

Comfort en warmte isolerend zijn over het algemeen de twee belangrijkste eigenschappen voor een goed matras. Daarnaast zorgt stabiliteit voor een kwalitatief goed matras. Het is voor u belangrijk dat een matras perfect ligt. Dat heeft voornamelijk te maken in de mate hoe goed het matras uw gewicht verdeelt. Matrassen van een boxspring aanbieding hoeven u niet af te schrikken. Een lagere prijs betekent in dit geval niet per se een lagere kwaliteit.

Wij willen u graag meegeven dat u zich niet moet laten verleiden door het uiterlijk van het matras. Het uiterlijk van het matras bepaalt u door uw eigen dekbed en hoeslaken aan te schaffen. In dit artikel gaan we verder in de soorten matrassen en hun eigenschappen, zodat u goed geïnformeerd bent voor de aanschaf van een bed of boxspring.

Polyether matras

Polyethermatras is het goedkoopste matras op de huidige markt. Polyether is een schuim dat ouderwets is. Het schuim heeft weinig veerkracht, en veerkracht is het belangrijkste eigenschap van een matras. Het matras heeft een gesloten celstructuur, waardoor het vocht slecht wordt opgenomen. Het voordeel van het matras is, dat het matras warm aanvoelt. Daarnaast krijgen deze matrassen snel last van een kuilvorming. Dit komt omdat het schuim van het matras bestaat uit kleine luchtbelletjes en deze drukt u op den duur kapot.

Koudschuim matras

Koudschuim is het hightech schuim van de huidige markt. Het schuim biedt goede eigenschappen. Matrassen gemaakt van koudschuim hebben een open celstructuur, waardoor het schuim goed ventileert. Hierdoor laat het schuim het vocht goed door. Daarnaast zorgt de open celstructuur dat het matras relatief koel blijft. Daarnaast vormt kuilvorming geen rol bij deze matrassen. Er kan wel een afdruk van de slaper ontstaan, maar dat is niet te vergelijken met een kuilvorm van een polyether matras. Al met al zijn koudschuim matrassen kwalitatief goede matrassen met hoogwaardige eigenschappen.

Traagschuim matras

Traagschuim is zeer gebruiksvriendelijk. Het schuim van het matras wordt zacht zodra het wordt verwarmd door middel van uw lichaamstemperatuur. Door deze vorming vormt het matras naar uw eigen lichaamsvorm en creëert u een passende mal voor uzelf. Daarnaast zorgt het schuim ervoor dat uw schouders en heupen goed wegzinken in het matras. Traagschuim matrassen bieden goede lig-eigenschappen en comfort. Het matras zorgt dat uw gewicht evenredig wordt verdeeld over het matras, waardoor u weinig drukpunten voelt en de doorbloeding niet afgekneld wordt.

Pocketvering matras

Het pocketvering matras is een goede combinatie met traagschuim, maar de pocketveren bieden ook aan aantal nadelen. De nadelen van een pocketvering matras zijn hygiëne, materiaal en ruimteverlies. Een pocketvering matras is het minst hygiënische matras, omdat tussen de ruimtes van de veringen viezigheid verzamelt. Vanwege het feit dat de veringen van metaal zijn, kunnen de veringen roesten en de randen kunnen hard aanvoelen. Tot slot zorgen de veringen voor ruimteverlies, omdat door het inpakken van de veren 10 cm wordt verloren.

Latex matras

Een matras gemaakt van latex, is een matras dat erg comfortabel is. Het is gemaakt van latex en dat is van nature zeer veerkrachtig. Hierdoor biedt het matras een goede ondersteuning en comfort. Latex is zeer elastisch en flexibel, maar het neemt het vocht minder goed op dan de andere soort matrassen. Ventilatie en vochtopname vormen de basiseigenschappen voor een goed matras. Een latex matras beschikt niet over de basiseigenschappen, dus het matras valt buiten de kwalitatief goede matrassen.